Förstörd kväll!

Åååh jag har varit så FÖRBANNAD de senaste timmarna!

Helt plötsligt och helt utan förvarning började min dator bete sig skumt och överdrivet söligt. Jag tänkte att det kanske hjälper om jag startar om den, vilket jag därför gjorde. Och då plötsligt fungerade INGENTING!

Först kom chocken… åtföljt av paniken… Jag tänkte ”tänk om jag inte KAN fixa… tänk om allt i min dator nu går förlorat”. Då kom min envishet att jag minsann VISST kan fixa! Och kommer att fixa!!!

Jag satte igång med diverse olika konstigheter, som exempelvis försök med felsäkert läge. Men det funkade inte heller. Ingenting fungerade, och till slut var skärmen bara svart med ett litet blinkande streck.

Då blev jag förbannad! Fast det hjälpte inte heller. Och när jag mitt i ilskan tänkte att jag SKITER I DET, JAG BEHÖVER INGEN DATOR insåg jag vilken dum lögn jag försökte lura mig själv med, så jag började fnissa åt mina knäppa tankar.

Mitt i fnissandet kom jag på att jag borde ha nån gammal startskiva någonstans… Men då till frågan VART? Jag letade och letade, i säkert 1½ timme. Hittade visserligen en massa intressanta saker jag inte sett på länge, men ingen skiva.

Och precis när jag började känna uppgivenheten komma krypandes såg jag hur det lyste till från skärmen, och…. wow… windows STARTADE!

Jag förstår fortfarande inte vad som hände och vad som fick den att ändå börja fungera igen så plötsligt efter så lång tid. Jag har antivirusprogram som uppdateras hela tiden, så jag tror inte att det handlar om virus.

Nu vågar jag inte starta om datorn igen… Läskigt det här. Datorer skrämmer mig. Kan man utveckla datorfobi? Bäst att förebygga isåfall… med att hålla koll på vart man lägger viktiga skivor!

Annonser

3 svar to “Förstörd kväll!”

 1. barbakvinna Says:

  vissa sidor sprider mer än cider….

 2. Love Says:

  Har du kollat om du hade virus?

  Det där hände mej en gång för länge sedan nu, men det var jag som hade överhettat datorn, jag hade inte haft den avstängd på länge, och så fort den svalnat hoppade den igång igen.
  Men om du haft datorn avstängd det närmaste dygnet kan det varit virus 🙂

 3. Kriss Says:

  Jo… nog går datorn rätt varm… Kanske borde stänga av den oftare när jag inte använder.

  Virus hoppas jag verkligen inte att det är! Betalar ju för antivirusprogram, så då vill jag vara skyddad också! Fast jag vet… Det går inte att skydda sig från allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: