Evigt liv?

Om vi kunde få evigt liv skulle vi ändå inte kunna få evigt liv. Det har jag kommit fram till i mina ologiska och någonstans ändå logiska tankebanor.

Alla stjärnor dör efter en viss tid… Solen kommer också att dö, för den skiljer sig inte från andra stjärnor. Den har levt halva sitt liv och är i medelåldern nu.

Utan sol kan ingenting existera på jorden, det går inte. Men vi skulle inte frysa ihjäl, för innan solen dör helt kommer den successivt att svälla upp i slutfasen. Vet inte om jorden kommer att dras mot den då eller bara automatiskt komma närmare på grund av det… Men varmt lär det i alla fall bli. Och kanske smälter jorden samman på något sätt också med solen? Förenas, dör ihop och liksom blir ett svart hål?

Lite kusligt egentligen… fast på nåt sätt intressant också. Vem vet… kanske är de svarta hålen helt tomma för oss, men det kanske finns en spännande evighet där som bara den som dör får se och bli en del av?

7 svar to “Evigt liv?”

 1. bloggbruden Says:

  Intressant fråga och det väcker nya tankegångar hos mig. En evighet – en kort sekund, som Carola sjöng ifjol! Vill jag leva i en evighet måntro, vet inte … livet tar ju liksom slut ändå … inga nya människor föds – allt bara ”traskar” på i samma fotspår … samma människor lever och aldrig dör … nä det här var ”svåriga” frågor och tankar. Huvudsaken är att vi lever NU och verkligen LEVER och inte skjuter upp till morrondagen …

 2. Kriss Says:

  Ja… egentligen borde man inte grubbla över sånt här… Man blir bara konstig. Helt rätt att vi lever NU och måste utnyttja det till sånt som känns bra.

  Kanske är det här livet bara ett litet förspel av vår verkliga existens… kanske är det slutet… kanske nåt annat… Men vi behöver inte veta.

 3. Fredrik Says:

  Fast det dröjer nog så där miljarder år innan solen dör. Så det finns ingen anledning att börja stressa för det.

 4. Kriss Says:

  Fredrik: Jo men… asså… måste vi inte tänka på vårt ansvar för våra barnbarnsbarnbarnsbarnbarnsbarnbarn x jättemassa barnbarn till… 😉

 5. GhettoGirl Says:

  evig liv …vi människor förstör jorden … ok jag kommer låta some en jävla korkad person men nästand 1st dinosarionas tid sen istid o.s.v nu människo tid snart e alla människor döda precis som dinosariona (jag kan inte stava XD) men ,men det finns alltid liv på jorden jag läste 2008 21 juni kommer det vara jordens slut ;P vem vet kanske idag om 10 år INGEN vet …kasnke solen kommer explodera någon gång 😐 ::^_^:: vem i jorden vet….

 6. Rickard Says:

  Men man måste ta hand om Jorden så jorden står kvar och så kan vi leva men jag vill leva för alltid och aldrig dö Den som HÄNGER MÄ BARA SKRIV KOMMENTAR TILL MIG!!!???

 7. TinTin Says:

  Man behöver inte oroa sig för det här nu. Men det är bra att veta. När allt väte är slut så kommer solen KANSKE ha sin kraft och suga in jorden. Men det vet ingen. Om vi skulle skydda oss på något sätt skulle vi väl flytta oss till en annan planet, kanske månen, eller någon annan, men då måste det vara ganska långt före, 5 år kanske. För det är inte direkt en bilresa att åka till månen, och det kommer behöva många halsdukar och mössor, eftersom det inte direkt är sommar där, och väldigt många rymdskepp. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: